Dijabetes program

Igle za insulinska penkala

Bezbolne, bezbedne, praktične Insupen igle za insulinska penkala su najsofisticiraniji način za aplikaciju odgovarajuće doze insulina, usput pružajući pacijentu najbolje rešenje za tretman, garantujući ekstremno laku upotrebu i minimalan uticaj na svakodnevni život.

Insupen igle za insulinska penkala su usaglašene sa standardom Tip A EN ISO 11680-2:2000 i zbog toga su kompatibilne sa svim insulinskim penovima na tržištu koji su usaglašeni sa ovim standardom.

Insupen igle za insulinska penkala imaju smanjenu debljinu zida igle kako bi se omogućio brži protok.
Asortiman igli za insulinska penkala se može razlikovati na osnovu boja koje se nalaze i na proizvodu i na pakovanju kako bi omogućile pacijentima i zdravstvenim radnicima da brzo i lako razlikuju veličine.

NAPOMENA:

Insupen igle su za jednokratnu upotrebu i moraju biti zamenjene nakon upotrebe.  Zapravo nakon ubrizgavanja vrh igle može da se ošteti, uzrokujući  veću nelagodnost ako se koristi iznova.  Igla koja je već korištena nije više sterilna i bilo kakvi ostaci insulina unutar igle mogu da kristalizuju, sprečavajući nesmetan protok insulina prilikom narednog ubrizgavanja. Zbog ovoga je neophodno koristiti novu iglu za svako ubrizgavanje.