Vesti

Kompanija Keprom donira 50 inhalatora PiC Mr Pingui

Kompanija Keprom je tokom novembra u pedijatrijskim odeljenjima pri domovima zdravlja Bosne i Hercegovine donirala inhalatore Mr Pingui.

Ova akcija se nastavlja i tokom decembra, pri čemu će biti pokriveno ukupno 50 pedijatrijskih odeljenja širom Bosne i Hercegovine. Ovim je kompanija Keprom, kao generalni uvoznik italijanskog brenda PiC Solution, još jednom na delu pokazala da su društveno odgovorno poslovanje i filantropija deo njene poslovne filozofije.

Motiv ove akcije je unapređenje lečenja i zdravlja dece. Upravo iz tog razloga, kompanija Keprom donira Mr Pingui, inhalator koji je svojim dizajnom specijalno prilagođen deci, uz koji će mali pacijenti prijatnije podneti primenu terapije u lečenju alergijskih i respiratornih infekcija.

Do sada je inhalator Mr Pingui dobilo dvanaest domova zdravlja iz Zeničko-dobojskog Kantona. Primopredaja je izvršena 20. novembra u prostorijama kantonalnog Ministarstva uz prisustvo ministarke Senke Balorde i direktora domova zdravlja.

Do sredine decembra, do kada akcija i traje, biće donirano još 38 inhalatora, i to 30 domovima zdravlja u Republici Srpskoj i 8 domovima zdravlja Kantona Sarajevo u Federaciji BiH.