Vesti

Kompanija Keprom po treći put donirala PiC inhalatore za decu

Tokom maja i juna kompanija Keprom uspešno je realizovala nastavak akcije „Udahnimo punim plućima“. Ovo je treći put da Keprom donira inhalatore italijanskog brenda PiC, za koje je uvoznik i distributer za područje naše zemlje.

U 22 predškolska dispanzera u domovima zdravlja u Srbiji, donirano je ukupno 30 PiC Solution inhalatora Mr Carrot, i to 12 u Beogradu i 18 u gradovima širom Srbije.

S obzirom na to da je broj respiratornih bolesti kod dece iz godine u godinu u stalnom porastu, ovom donacijom velikom broju dece inhalacije će biti dostupnije. Upravo je to kompaniji Keprom bio jedan od motiva za nastavak akcije „Udahnimo punim plućima“. Uz PiC Solution inhalatore Mr Carrot, malim pacijentima je olakšana terapija, jer se lokalnom primenom leka putem inhalacije postiže brže izlečenje, lek deluje ciljano na oboleli organ i zaobilazi sistemska primena lekova.

Kako je PiC inhalator Mr Carrot svojim dizajnom specijalno prilagođen deci, mališani će lakše prihvatiti lečenje, jer dosadašnja iskustva pokazuju da su savremeni inhalatori, koji smanjuju otpor dece prema inhalaciji, nezamenjivi.

Ovom akcijom kompanija Keprom je još jednom na delu potvrdila da društvenu odgovornost smatra delom svoje poslovne filozofije i kulture.