Vesti

Kompanija Keprom uspešno realizovala nastavak akcije „Udahnimo punim plućima“

U sklopu akcije "Udahnimo punim plućima" kompanija Keprom je u 36 pedijatrijskih ordinacija širom Srbije donirala PiC inhalatore Mr Pingui. Ovim je kompanija Keprom, kao uvoznik i distributer italijanskog brenda PiC Solution, još jednom pokazala opredeljenost ka društveno odgovornom poslovanju.

Motiv ove akcije je unapređenje lečenja i zdravlja dece, obzirom  na to da se poslednjih godina povećava broj respiratornih infekcija, pa samim tim i primena inhalacije u lečenju tegoba.

Tokom prošlogodišnje akcije, kada je pedijatrijskim ordinacijama u Srbiji donirano 50 inhalatora, uočeno je da su nacionalni domovi zdravlja oskudno snabdeveni inhalatorima i da je već postojeća oprema zastarela i često u kvaru. Stoga se lečenje malih pacijenata, pogotovo u sezoni alergija i respiratornih infekcija, ne može uspešno realizovati.

Uz PiC Solution inhalatore Mr Pingui malim pacijentima je olakšana terapija, jer se lokalnom primenom leka putem inhalacije postiže brže izlečenje, lek deluje ciljano na oboleli organ i zaobilazi sistemska primena lekova. Takođe, PiC inhalator Mr Pingui je zanimljivog dizajna što doprinosi tome da mališani lakše prihvate terapiju.