Edukacija

Zaštita od infekcija, čak i u vodi

PiC-ov istraživački tim osmislio je bezbedni vodootporni flaster

Lepo vreme samo što nije došlo, a voda će tada imati glavnu ulogu u našem svakodnevnom životu: mnogi već sad pokušavaju da se oslobode viška kilograma na obližnjem bazenu kako bi dobro izgledali u kupaćim kostimima. Već za nekoliko nedelja, svi će biti na moru, jezeru ili nekom drugom kupalištu, bilo za vreme praznika ili godišnjih odmora.

Za sve one koji će narednih nekoliko meseci provesti u vodi – bilo morskoj ili slatkoj, PiC istraživački tim je stvorio inovativan I tehnološki napredan proizvod: Aquabloc.

Aquabloc je flaster toliko tanak da predstavja drugu kožu, osmišljen i razvijen da pruži rani maksimalnu zaštitu od vode i bakterija, I deo je kontinuiranog razvoja kategorije flastera.

Dostupan je u dve varijante: flasteri u trakicama – za male posekotine, poderotine i rane, i postoperativni sterilni flasteri – je napravljen sa posebnim hidrofilnim poliuretanskim slojem debljine 20 mikrona (1 milimetar = 1.000 mikrona), ultra tanak, omogućava koži da diše, zahvaljujući posebnom lepljivom sloju. Ovaj inovativni materijal sprečava da se flaster “zgužva” što je karakteristično za druge proizvode na tržištu. Kada se osuši, Aquabloc se vraća u svoj prvobitni nezgužvani, udobni oblik!

Ali PiC-ova istraživanja nisu ovde završena…da bi se sprečilo da krv i druge tečnosti iz rane da izađu na površinu, osmišljeno je posebno vodootporno jastuče flastera. Osim što je sterilna, vodootporna barijera protiv vode i bakterija Aquabloc ima I druge prednosti: može stajati na koži i nekoliko dana, omogućava rani da diše zahvaljujući posebnom lepljivom sloju, izuzetno je tanak i zato ga nije neprijatno nositi. Aquabloc je savršen flaster kada se koža često zagreva i/ili postaje znojava, i to je pravi test za lepljivi sloj flastera.

Ne samo da su savršeni za one koji vole toplo vreme, Aquabloc flasteri se mogu koristiti i u hladnim mesecima… I napokon, neće se više dešavati da se flaster odlepi i zapuši odvod!