Edukacija

Živa je zabranjena, ali temperatura je još uvek tu

PiC-ov istraživački tim je kreirao novi asortiman proizvoda vodeći računa o brizi o okruženju.

Vreme je da se pozdravimo sa toplomerima sa živom.
Živin toplomer, sa onim linijicama teškim za čitanje i lako lomljivim staklom je u Srbiji zvanično zabranjen za upotrebu od 5. Jula 2011.

Još 4.aprila 2009. u Evropskoj uniji stupila je na snagu direktiva doneta 30.jula 2008. kojom se želi sprečiti da toplomeri, posebno toplomeri sa živom koji su bačeni u smeće ugrožavaju životnu sredinu, a onda i po ljudsko zdravlje. Naravno, svi koji poseduju ovakve toplomere kod kuće mogu nastaviti da ih koriste, direktiva se odnosi samo na toplomere koji će se proizvoditi u budućnosti.

PiC Solution, lider na italijanskom tržištu digitalnih toplomera, želi da zadovolji potrebe svih korisnika, i da istovremeno vodi računa o životnoj sredini. Zato smo prihvatili filozofiju koja stoji iza novog zakona, na samo unapređenjem asortimana, nego i upotrebom najsigurnijih i najinovativnijih tehnologija kako bismo napravili toplomere koji su bezbedniji, pouzdaniji i lakši za upotrebu.

Nakon strogih testova kvaliteta i pouzdanosti i dobijanja kliničko-bolničkih sertifikata koji potvrđuju visoke standarde tačnosti, stvoren je kompletan asortiman digitalnih toplomera: VedoDigit II, VedoLente, VedoFlex, VedoPremium.

Klinički testirani, sa neograničenom garancijom, toplomeri su dostupni u 4 varijante, kako bi se zadovoljile svačije potrebe, uključujući i decu. Počevši od najjednostavnijeg i najneposrednijeg VedoDigit II, preko VedoLente-a sa uveličavajućim sočivom, zatim jednostavnog toplomera sa fleksibilnim vratom VedoFlex, došli smo do vrhunskog proizvoda u ovoj kategoriji – VedoPremium, sa najviše mogućnosti, ekstra velikim ekranom, svetlosnim signalom koji pokazuje da li osoba ima temperaturu ili ne, i sa fleksibilnim vratom što ga čini pogodnim za decu.

Ova sezona gripa neće biti upamćena po „uobičajeno visokim telesnim temperaturama“, več po tome što će mnoge porodice imati novi aparat kojim će meriti temperaturu… čak iako je toplomer nešto što bismo svi radije držali u fioci!