Vaše dete ima groznicu? Nema razloga za paniku

Kada bebina temperatura poraste i dete se ne oseća dobro, raste i briga mame i tate. Evo nekoliko jednostavnih saveta kako da preokrenete situaciju i suočite se sa „glavoboljom“ groznice, koja često pravi više problema roditeljima nego bolesnoj deci.

Digitalni toplomer "nokautira" strah

Ako želite da se bez napora suočite sa groznicom svog deteta, digitalni infracrveni toplomer – bilo za uho ili za čelo – najpogodniji je uređaj za smirenje i ublažavanje Vaše roditeljske nervoze. Aplikacija povezana sa toplomerom omogućava Vam da proverite merenja temperature svoje bebe u bilo kom trenutku u zajedničkom folderu onlajn, čak i na daljinu. Tako ćete se uvek osećati direktno povezani sa svojom bebom, čak i kada ste na poslu.

Koristite toplomer 3 puta dnevno

Čak i ako ste malo zabrinuti, nemojte meriti bebi temperaturu svakih 5 minuta: rizikujete da opteretite i bebu i toplomer. Zapamtite da su 3 merenja dnevno dovoljna da temperatura bude pod kontrolom: ujutro, po podne i uveče. A ako ste daleko od kuće i odabrali ste digitalni infracrveni toplomer za merenja, držite stres na odstojanju samo povremeno proveravajući merenja groznice na mreži.

Dnevnik merenja uvek na dohvat ruke, na Vašem pametnom telefonu

Ako imate digitalni toplomer i groznica vaše bebe ne jenjava, nećete morati ručno da prepisujete merenja kada odete lekaru, ili čak da pamtite bilo šta napamet. Možete jednostavno pogledati istoriju koju je zabeležio digitalni toplomer u aplikaciji koju ste preuzeli na svoj pametni telefon. Ili, ako želite, možete poslati lekaru imejl pre nego što ga posetite, sa svim podacima o toku groznice u samo jednom kliku!

Zaboravite bakine lekove

Sada živimo u dvadeset prvom veku, pa šta kažete na zaboravljanje takozvanih „bakinih lekova“ za izlečenje groznice Vaše bebe? Kao što svi pedijatri preporučuju, hladni tuševi i ledene obloge nisu samo beskorisni za snižavanje temperature, već mogu biti i kontraproduktivni: izazivaju jezu, a samim tim i porast temperature, kao i još veću nelagodnost za dete, koje je možda već pomalo iscrpljeno, zbog same groznice.

Nicanje mlečnih zuba ne dovodi do rasta temperature

Možda je to bio dobar izgovor da ne brinete previše kada Vaša beba ima groznicu. Nažalost, međutim, to je potpuni mit. Vaš pedijatar je to sigurno već ponovio nekoliko puta: ne postoji „groznica zbog nicanja zuba“. U svakom slučaju, ako Vaše dete ima groznicu, uvek reagujte mirno i hladno, terajući svaku nervozu.

Da li je bilo korisno?

Ne odgovaramo na ovaj obrazac. Ako imate bilo kakvih pitanja, popunite formu na stranici kontakt.

Takođe bi moglo da vas zanima:

Lečenje dijabetesa: insulin, način života i kalorije

× Lečenje dijabetesa: insulin, način života i kalorije Kao što sigurno znate, postoje različite vrste dijabetesa, a neke su ozbiljnije ...
Saznaj više

Saznajmo više o bolu u vratu i leđima, uključujući bol u donjem delu leđa.

× Saznajmo više o bolu u vratu i leđima, uključujući bol u donjem delu leđa. Malo Vas bole leđa... a ...
Saznaj više

Vaše dete ima groznicu? Nema razloga za paniku

× Vaše dete ima groznicu? Nema razloga za paniku Kada bebina temperatura poraste i dete se ne oseća dobro, raste ...
Saznaj više

Možda vas zanimaju sledeći proizvodi:

Pic aneroidni merač pritiska

Komplet koji vam omogućava da merite krvni pritisak i broj otkucaja srca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *