Saznajmo više o bolu u vratu i leđima, uključujući bol u donjem delu leđa.

Malo Vas bole leđa… a malo i vrat… Saznajmo zajedno kako da prepoznamo bol u najvažnijim delovima tela. Ali što je još važnije, primenimo neke aktivnosti u svom svakodnevnom životu: sve što Vam treba je malo istezanja, dušek sa pravim jastucima i da više ne nosite visoke potpetice za posao. Rezultat? Bol u vratu i leđima, uključujući bol u donjem delu leđa, postaće prošlost.

Nemojte ležati na kauču ako želite prava leđa.

Imate li stalno bol u leđima? Moguće je da patite od lumbaga, ili bola u donjem delu leđa, koji se ponekad mogu proširiti do zadnjice i nogu. Ali ne brinite, sve što treba da uradite je da povratite fleksibilnost koju ste izgubili. Odvojite vreme da se bavite nekim sportom, a kada se opuštate, izbegavajte da ležite na kauču u neprirodnim položajima. A ima još toga: pijte mnogo vode da hidrirate svoje telo, mišiće i kičmene diskove. Lumbago još nije nestao? Onda ga zalečite toplim oblogama – to će doneti trenutno olakšanje!

Sedite pravilno da biste izbegli bol u leđima

Znate da patite od bola u leđima, ali ne brinite – obično je uzrokovan nepravilnim držanjem i možete ga sprečiti i izlečiti uz nekoliko jednostavnih saveta. Pre svega, držite kičmu uspravno i oslonjenu na naslon stolice kada sedite. Ramena treba da budu paralelna sa prednjim delom tela i ne zaboravite da vam ruke moraju biti pod uglom od 90 stepeni u laktovima.

Bol u leđima? Visoke potpetice nosite samo uveče

Visoke potpetice su deo onoga što jeste – čine da se osećate elegantno i ženstveno. Ali ne morate ih se potpuno odreći da biste izlečili leđa. Umesto toga, pokušajte da nosite udobne cipele sa prosečnom potpeticom ne višom od 5 cm tokom dana, što neće dovesti Vašu kičmu u neprirodan i napregnut položaj. Sačuvajte visoke potpetice za noćne izlaske ili za posebne prilike.

Za vrat koristite ortopedski jastuk

Imate li često glavobolje? Migrena je često samo simptom bola u vratu koji je uobičajena bolest uzrokovana nepravilnim držanjem vrata. To je uobičajeno stanje danas, a možete ga sprečiti i izlečiti korišćenjem ortopedskog jastuka noću, koji je posebno dizajniran za bol u vratu. Ako odaberete i krevet sa čvrstom oprugom i dušek koji održava oblik, pomoći ćete i leđima.

Ledene obloge su dobre za povrede glave

Ako imate bol u vratu jer ste imali povredu glave, pokušajte da nanesete ledene obloge na zadnji deo vrata jer hladna terapija utiče na smanjenje bolova na bolnom području.

Da li je bilo
korisno?

Ne odgovaramo na ovaj obrazac. Ako imate bilo kakvih pitanja, popunite formu na stranici kontakt.

Takođe bi moglo da vas zanima:

Lečenje dijabetesa: insulin, način života i kalorije

× Lečenje dijabetesa: insulin, način života i kalorije Kao što sigurno znate, postoje različite vrste dijabetesa, a neke su ozbiljnije ...
Saznaj više

Saznajmo više o bolu u vratu i leđima, uključujući bol u donjem delu leđa.

× Saznajmo više o bolu u vratu i leđima, uključujući bol u donjem delu leđa. Malo Vas bole leđa... a ...
Saznaj više

Vaše dete ima groznicu? Nema razloga za paniku

× Vaše dete ima groznicu? Nema razloga za paniku Kada bebina temperatura poraste i dete se ne oseća dobro, raste ...
Saznaj više

Možda vas zanimaju sledeći proizvodi:

Pic Aquabloc komprese 5 kom 10x6cm

Maksimalna zaštita od vode i bakterija, i posle operacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *